Vaccinul Pfizer/Biontech: Un bărbat de 31 de ani, șoc anafilactic după imunizare

0
65

Încă un caz de șoc anafilactic a fost raportat în Brașov. Un bărbat de 31 de ani a leșinat la cinci minute după ce i-a fost administrată o doză de vaccin anti-COVID-19 Pfizer/Biontech.

Potrivit Prefecturii Brașov, ”ultimul caz de efecte adverse severe a fost înregistrat în data de 21.04.2021: un bărbat în vârstă de 31 de ani a prezentat o reactie adversă de tip șoc anafilactic, manifestată prin leșin, paloare tegumentară și hipotensiune”.

Vaccinarea s-a efectuat în Centrul de la Spitalul Militar de Urgență ”Regina Maria” Brașov. ”În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice și nici istoric alergic”, au transmis reprezentanții Prefecturii.

Ad in title

A fost solicitată intervenția echipei de resuscitare din serviciul UPU, iar bărbatul a fost stabilizat și ulterior supravegheat în Unitatea de Primiri Urgente a spitalulului. Spre seară, acesta a plecat acasă.

Potrivit Prefecturii Brașov, numărul cazurilor totale de reacții adverse post-vaccinale raportate în județ este de 119, dintre care două severe.

Un alt tânăr de 23 de ani din Brașov a suferit un şoc anafilactic, marți, după vaccinarea anti-COVID-19 cu Pfizer-Biontech.

Articolul precedentCâte cazuri de infecţii respiratorii acute s-au înregistrat în perioada 12-18 aprilie. Datele INSP
Articolul următorGermania prevede un acces la vaccinurile anti-COVID19 pentru toţi adulţii începând din iunie