Vaccinul impotriva cancerului de col uterin – campanie suplimentara de informare

0
157

incepand cu 1 decembrie, Ministerul Sanatatii va demara o noua campanie de informare privind vaccinarea elevelor de clasa a patra impotriva cancerului de col uterin; campania de informare privind vaccinarea impotriva cancerului de col uterin va fi mult mai ampla decat pana in prezent.

Se pare ca parintii au fost nemultumiti de campaniile organizate pana acum de Ministerul Sanatatii, deoarece informatiile nu erau complete. Drept urmare acestia refuza acum sa se mai implice in campanie.

Parintii vor ca Ministerul Sanatatii sa isi asume oficial raspunderea pentru aceasta vaccinare impotriva cancerului de col uterin si, implicit, pentru efectele secundare ce ar putea aparea.

Cu toate ca aceasta campanie este sustinuta de catre medici, acestia considera ca majoritatea parintilor care au semnat pentru ca fiicele lor sa nu fie vaccinate, nu au fost corect informati.

Pana in momentul de fata peste 110.000 de eleve de clasa a patra urmeaza sa fie vaccinate impotriva cancerului de col uterin. Vaccinarea se va face in trei doze, prima in intervalul 24 noiembrie si inceputul lunii decembrie, a doua doza in luna ianuarie, iar ultima doza in luna mai.

Vaccinarea va fi efectuata de asistenti medicali sau medici de familie, dupa un tabel realizat de fiecare scoala in parte. Elevele care au primit acordul parintilor pentru vaccinare, dar nu se pot prezenta la data la care sunt programate in tabel, pot fi reprogramate ulterior. Conform statisticilor, pana in prezent, s-au vandut peste 10.000 de vaccinuri, fiecare dintre ele continand trei doze, la pretul de aproximativ 300 de euro.

Articolul precedentRepartizarea pe specialitati a medicilor a creat nemultumiri
Articolul următorCelulele susa embrionare, interzise in Europa