Vaccinul antiCOVID Sputnik V va fi produs şi în Turcia

0
40

Rusia şi compania farmaceutică turcă Viscoran Ilac au încheiat un acord pentru cooperarea în vederea producerii vaccinului Sputnik V în Turcia, a anunţat luni Fondul rus de investiţii directe (RDIF), care deţine patentul producţiei acestui vaccin anti-COVID-19, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Până în prezent Viscoran Ilac a realizat studiile necesare asupra produsului şi intenţionează să înceapă producţia vaccinului în lunile următoare în mai multe fabrici din Turcia.

Conform acordului, Viscoran va asista RDIF în căutarea unor alianţe cu alte companii farmaceutice cărora Rusia să le transfere tehnologia de fabricaţie a vaccinului, fiind menţionată compania turcă CinnaGen Ilac.

Ad in title

RDIF a semnat contracte cu companii farmaceutice din Brazilia, India, China, Iran, Coreea de Sud, Kazahstan şi Belarus pentru producţia vaccinului Sputnik V, autorizat până în prezent în 61 de ţări.

Articolul precedentSăptămâna mondială a vaccinării 2021: OMS îşi propune salvarea a 50 de milioane de vieţi până în 2030
Articolul următorTedros Ghebreyesus (OMS), despre situaţia din India: Este ”mai mult decât sfâşietoare”