Un raport intern de siguranță al gigantului farmaceutic AstraZeneca, face lumină în legătură cu afecțiunea neurologică suferită de unul dintre participanții la studiul său clinic pentru vaccinul anticoronavirus, potrivit CNN.

Raportul obținut de CNN, detaliază modul în care voluntarul studiului, o femeie în vârstă de 37 de ani, sănătoasă, a „experimentat mielită transversă confirmată” după ce a primit a doua doză de vaccin și a fost internată pe 5 septembrie.

Patru zile mai târziu, AstraZeneca a respins rapoartele media despre faptul că participantul a confirmat un caz de afecțiune neurologică rară, în care măduva spinării se inflamează.

Documentul, care este etichetat ca „raport inițial”, descrie modul în care participantul la studiu a avut probleme cu mersul pe jos, slăbiciune și durere în brațe, dar și alte simptome.

Raportul intern de siguranță este datat de pe 10 septembrie, iar pe 11 septembrie a fost trimis medicilor care conduc site-urile studiilor clinice ale studiului.

Recent, AstraZeneca a anunțat „boala inexplicabilă” a voluntarului din studiu și a spus că întrerupe în mod voluntar procesul la nivel mondial. Sâmbătă, procesul din Marea Britanie a fost reluat. Procesul nu a fost reluat și în SUA.

Într-un comunicat de presă săptămâna trecută, gigantul farmaceutic a declarat că „suntem dedicați siguranței participanților noștri și cele mai înalte standarde de conduită în studiile noastre”.