Vaccinul anti-COVID-19 de la Valneva, aprobat în Marea Britanie

0
229

Agenţia de Reglementare a Medicamentelor şi a Produselor Medicale (MHRA) din Marea Britanie a aprobat vaccinul anti-COVID dezvoltat de compania franco-austriacă Valneva.

Marea Britanie urma să primească 100 de milioane de doze de vaccin Valneva, însă guvernul a anulat acordul în septembrie 2021 din cauza unei ”încălcări a obligaţiilor”, relatează joi dpa, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă, Agenţia de Reglementare a Medicamentelor şi a Produselor Medicale din Marea Britanie este prima din lume care aprobă vaccinul Valneva.

De altfel, vaccinul dezvoltat de compania franco-austriacă este al şaselea vaccin anti-COVID-19 autorizat de MHRA.

Autorizaţia survine pe fondul creşterii săptămânale a numărului de decese asociate COVID-19 în Anglia şi Ţara Galilor, deşi nivelurile rămân cu mult sub cele atinse în timpul valurilor anterioare de coronavirus, potrivit sursei citate.

Serviciul Naţional de Sănătate din Regatul Unit a anunţat că ratele foarte mari de infecţii cu COVID-19 au un ”impact major” asupra sistemului de sănătate britanic. Cu toate acestea, guvernul de la Londra a refuzat să reintroducă măsuri restrictive pentru a stopa răspândirea coronavirsului.

Articolul precedentMS: 1.477 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore
Articolul următorMS: Noi măsuri pentru asigurarea asistenței medicale începând cu luna aprilie 2022