Vaccinul anti-COVID-19 AstraZeneca ar putea fi autorizat de urgență și în SUA

0
12
6328009 09.09.2020 A prepares to administer the Russian coronavirus vaccine developed by the Gamaleya Scientific Research Institute of Epidemiology and Microbiology to a volunteer during the third phase of the post-registration clinical trials at a clinic, in Moscow, Russia. On August 11, Russia became the first country in the world to register a vaccine against COVID-19. Vladimir Pesnya / Sputnik

Vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca ar putea fi autorizat de urgență și în SUA. Calea spre autorizarea sa de urgență ar putea fi deschisă ca urmare a concluziilor unui studiu amplu care au arătat că vaccinul este unul sigur și eficient, scrie Reuters.

Studiile din Statele Unite, Chile și Peru au arătat că vaccinul a fost, în cadrul studiului, eficient într-o proporție de 79% în prevenirea COVID-19 simptomatică. Acest aspect ar putea consolida încrederea în produs după confuziile create cu privire la datele sale de eficacitate, regimul de dozare și posibilele efecte secundare.

Multe țări europene au oprit utilizarea vaccinului AstraZeneca la începutul acestei luni după unele raportări de efecte secundare ce au constat în formarea de cheaguri de sânge. Însă vaccinările cu acest ser au fost reluate după ce autoritate de reglementare regională a declarat că este sigur. Cu toate acestea, un sondaj efectuat luni a arătat că europenii au rămas sceptici cu privire la siguranța sa, mai scrie Reuters.

Liderii din Asia au încercat să crească încrederea ppopulației în vaccinul AstraZeneca luând doze de vaccin.

”Tocmai am terminat de făcut injecția (AstraZeneca), nu există durere la locul injectării și nu există durere a corpului”, a declarat reporterilor premierul taiwanez Su Tseng-chang, citat de Reuters, în timp ce insula și-a lansat luni campania de vaccinare.

Prim-ministrul thailandez a devenit, de asemenea, prima persoană din țară care a fost vaccinată cu vaccinul AstraZeneca, după ce lansarea acestuia a fost suspendată temporar din cauza problemelor de siguranță.

Indonezia a reluat vaccinarea cu AstraZeneca luni, după ce a suspendat-o săptămâna trecută. Dar Indonesia’s Food and Drug Agency a avertizat împotriva utilizării acesteia asupra persoanelor cu tulburări de coagulare a sângelui.

Președintele sud-coreean, Moon Jae-in, în vârstă de 68 de ani, intenționează să fie vaccinat marți după ce guvernul a declarat că ar putea fi folosit pentru persoanele în vârstă.

”Prin vaccinare te protejezi nu doar pe tine, ci și societatea în ansamblu, prin crearea imunității turmei”, a spus Moon luni.

Articolul precedentCoronavirus: Acuzaţii de corupţie în Germania, legate de contractele cu măşti de protecţie împotriva COVID-19
Articolul următorGCS: Alte 3.743 cazuri noi de persoane infectate cu SARS -CoV- 2, de la ultima raportare