Vaccinarea pacienților cu afecțiuni cardiologice:Cei cu hipertensiune arterială se pot imuniza în faza a doua

0
717

Dr. Clara Alexandrescu, medic român cardiolog în Monaco, a oferit câteva răspunsuri legate de vaccinarea pacienților cu afecțiuni cardiologice, afirmând că tratamentul cu anticoagulant nu se oprește înainte de vaccin.

„Deși vaccinul se face intramuscular, riscul de hematom este mic pentru că acul este subțire . Avizați când ajungeți la vaccinare că luați tratament anticoagulant”, a răspuns medicul cardiolog.

De asemenea, medicul cardiolog a mai răspuns că cei care suferă de hipertensiune arterială se pot vaccina în faza a doua, dar „pentru asta ministerul sănătății trebuie sa facă precizări suplimentare”.

Întrebată dacă în cazul în care un pacient are o proteză valvulară la inimă, este necesar antibiotic înainte de vaccin, dr. Clara Alexandrescu a spus că nu.

În același timp, la întrebarea „cine decide că un pacient are o boală cronică cardiovasculară?”, Dr. Clara Alexandrescu a spus că astfel de pacienți au înregistrarea patologiei la medicul de familie care poate atesta care sunt bolile cronice.

„Vaccinarea este o opțiune personală și nu decizia unui medic așa ca medicii nu pot lua decizia în numele dvs. M-am vaccinat cu speranța că încrederea unui medic în campania de vaccinare poate impulsiona și pacienții. M-am vaccinat pentru mine, dar și din respect pentru cei din jur. M-am vaccinat pentru viitorul copiilor mei care pare extrem de incert în contextul pandemiei. M-am vaccinat din respect pentru predecesorii mei care au eradicat variola/poliomielita prin vaccinare în masă”, a spus medicul cardiolog.

 

Articolul precedentGCS: 3.697 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2
Articolul următorIlfov, pe primul loc în privința incidenței la nivel județean a cazurilor de COVID-19