Vaccinare la chiuvetă: Zece persoane audiate în Dâmbovița. Este vizat un cabinet de medicină de familie

0
333

Zece persoane au fost duse, luni, la sediul IPJ Dâmboviţa pentru audieri în cadrul unui dosar penal de „vaccinare la chiuvetă” la un cabinet al unui medic de familie din Târgovişte.

Conform IPJ Dâmboviţa, mandatele de aducere au fost puse în aplicare de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

„În urma cercetărilor s-a stabilit că, în perioada iunie-iulie 2021, două persoane, în calitate de asistente medicale la un cabinet medical individual din Târgovişte, ar fi primit diverse sume de bani de la 11 persoane pentru a le elibera certificate de vaccinare, fără ca vaccinarea împotriva COVID-19 să aibă loc. Zece persoane au fost aduse la sediul Inspectoratului pentru audieri”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au pus în executare 14 mandate de aducere.

Dosarul penal are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, luare şi dare de mită, cumpărare de influenţă, fals intelectual şi fals informatic.

Articolul precedentArafat, despre folosirea testelor din salivă în şcoli: O să fie, probabil, analizat impactul lor, dacă sunt de continuat sau nu
Articolul următorCondițiile privind suspendarea temporară a măsurii de carantină