Vaccinare fictivă: Percheziții domiciliare în județul Dolj și București

0
246

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj efectuează, luni, 15 percheziţii domiciliare, 14 în judeţul Dolj şi una în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite că sunt implicate în activităţi de vaccinare fictivă.

Potrivit IPJ Dolj, trei persoane, toate din judeţul Dolj, sunt bănuite că ar fi intermediat legătura dintre persoanele nevaccinate care solicitau eliberarea unor adeverinţe de vaccinare şi personalul medical care ar fi înregistrat în mod fictiv persoanele în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

„Prin extinderea cercetărilor, de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au fost identificate 45 de persoane, printre care şi cetăţeni străini, care ar fi fost înregistrate în mod fictiv în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor. 16 mandate de aducere vor fi puse în aplicare de poliţişti, persoanele urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, pentru audieri”, informează IPJ Dolj.

Percheziţiile sunt desfăşurate în continuarea activităţilor efectuate de poliţiştii din Dolj, în luna ianuarie 2022, vizând înregistrarea unor persoane, în mod fictiv, în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor. În luna ianuarie, un medic de familie, un ambulanţier şi un intermediar au fost reţinuţi pentru emitere de certificate de vaccinare fictivă anti-COVID-19 de către poliţiştii anticorupţie care au destructurat o grupare de persoane ce acţiona în acest sens în judeţul Dolj. Cei trei au fost prinşi în flagrant după ce primiseră o sumă de bani pentru ca medicul să elibereze un certificat de vaccinare anti-COVID, fără vaccinare efectivă.

Articolul precedentGCS: Aproape 4.800 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 61 decese, de la ultima raportare
Articolul următorCare este gradul de pozitivare pentru testele COVID efectuate în ultimele 24 de ore