Urgența SCJU Constanța, suprasolicitată de un număr mare de pacienți în minivacanța de 1 Mai

0
288
Foto: radioconstanta.ro

Statisticile SCJU arată că peste 18 pacienți pe oră s-au prezentat zilnic, în UPU; cadrele medicale de la malul mării au fost suprasolicitate de un număr însemnat de pacienți care au ajuns în Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul SCJU Constanţa în minivacanța de 1 Mai.

Cele mai multe prezentări în Unitatea Primiri Urgenţe au fost în ultimele 24 de ore: din dimineaţa zilei de 1 Mai până marți la ora 08.00, au fost preluaţi 449 pacienţi, 73 fiind internaţi.

Astfel, 1.334 persoane au ajuns  au fost înregistraţi de sâmbătă până marți la ora 08.00, iar 240 au fost internaţi, în urma investigaţiilor şi a consulturilor de specialitate. Dintre aceștia, 413 sunt copii iar 55 dintre ei au rămas internaţi pentru tratament şi îngrijiri  de specialitate.

12 pacienți au ajuns la spital în urma unor accidente rutiere

Potrivit reprezentanților instituției, în cele trei zile ale minivacanței, 12 persoane au ajuns la spital în urma accidentelor rutiere iar secţiile cu cele mai multe internări în ultimele zile au fost Pediatria (46), Neurologia (20), Cardiologia (19), Gastroenterologia (14) şi Psihiatria (14).

Cele mai multe urgenţe au fost repartizate pe codul verde (pacienți cu funcţii vitale stabile dar care necesită investigații și posibil internare ) – 1.127 iar alți 73 pacienţi au fost încadraţi pe codurile alb şi albastru (non-urgențe).
Pe codul roşu (risc vital) au fost preluaţi 25 pacienţi iar pe codul galben, 109.

Articolul precedentSUA ridică obligativitatea de vaccinare împotriva COVID-19 pentru călătorii internaționali care sosesc în țară din 11 mai
Articolul următor42 decese la pacienți cu COVID-19, în ultima săptămână. 128 de persoane, internate la ATI