Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) informează că persoana din județul Timiș a avut o simptomatologie postvaccinală, de tip reacție alergică fără criterii de șoc anafilactic, după efectuarea rapelului din 4 februarie.

”Simptomele respective s-au instalat pe parcursul monitorizării postvaccinale, respectiv la 10 minute de la administrarea dozei de rapel, însă acestea au cedat la scurt timp de la administrarea tratamentului specific în astfel de situații. Femeia, în vârstă de 41 de ani, a părăsit, ulterior, centrul de vaccinare în stare bună de sănătate. Facem precizarea că persoana deține în istoricul medical multiple episoade alergice”, informează CNCAV.

 

Știre inițială: DSP Timiș: Reacție de tip șoc anafilactic, tratată de la primele semne, după rapel

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș informează vineri că în ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului au fost administrate 801 vaccinuri împotriva COVID-19 şi s-au înregistrat trei reacţii adverse. Dintre aceste reacții adverse, una a fost de tip şoc anafilactic, însă a fost tratată de la primele semne şi s-a remis imediat.

Potrivit DSP Timiș, toate cele trei reacţii adverse s-au înregistrat la rapel.

Din cele 801 vaccinuri administrate (dintre care 160 Moderna), în cadrul primei etape de vaccinare au fost administrate 628.doze (598 rapeluri) şi 173 de vaccinuri în cadrul celei de-a II-a etape a campaniei de imunizare, informează DSP Timiș, potrivit Agerpres.

Potrivit aceleași surse, în judeţul Timiș s-au administrat, de la începutul campaniei, 34.046 doze şi s-au înregistrat 89 de reacţii adverse de intensitate scăzută spre moderată, respectiv durere la locul administrării, mialgii, subfebrilităţi, cefalee, reacţie urticariană remisă imediat, prurit, somnolenţă remisă în 15 minute, salt tensional remis, la o persoană hipertensivă şi anxioasă, febră de 38,5 grade remisă, episod diareic, astenie, vertij şi uşor edem al buzelor, remis, greaţă şi vomă, ageuzie (pierderea gustului) şi anosmie (pierderea mirosului), remise după patru zile, reacţie de tip anafilactic tratată de la primele semne şi care s-a remis imediat.