Unul din doi diabetici de peste 50 de ani are probleme venoase

0
57

Preocuparea pentru problemele venoase la diabetici este una mai putin obisnuita in cadrul Congresului Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice (F.R.D.N.B.M.), sustine noul presedinte al F.R.D.N.B.M., conf. dr. Ioan Andrei Veresiu. a€œNe confruntam si noi, la fel ca medicii din asistenta primara cu foarte multi pacienti cu probleme de patologie venoasa”, a declarat, pentru SanatateaTV, conf. dr. Ioan Andrei Veresiu.

Mai mult decat atat, unul din doi bolnavi de diabet, peste 50 de ani, are probleme venoase (edeme sau varice), a precizat conf. dr. Ioan Andrei Veresiu. Totusi, o frecventa mai mare intalnim la bolnavii de diabet zaharat de tip 2, unde apare ulcerul venos de gamba sau insuficienta venoasa, spune conf. dr. Ioan Andrei Veresiu. a€œSemne de insuficienta venoasa cronica s-au constatat la mai mult de 50 % dintre persoanele de peste 50 de ani”, a declarat conf. dr. Ioan Andrei Veresiu.

Sulodexidele-eficiente in endoteliul arterial si venos

Date fiind aceste statistici, medicii au readus in atentie eficienta sulodexidelor, pentru tratamentul problemelor venoase, spune conf. dr. Ioan Andrei Veresiu. a€œSulodexidele au efecte pozitive in toate cele trei mari grupuri de afectiuni venoase: trombembolismul pulmonar, insuficienta venoasa cronica si ulcerul venos de gamba”.

Sulodexidele sunt eficace in sistemul de coagulare si fibrinoliza, care se altereaza in patologia venoasa, dar si in endoteliul venos si arterial. De asemenea, sulodexidele si-au dovedit utilitatea si in complicatiile diabetului zaharat: arterioaptie, arteriopatie cronica obliteranta nefropatie, retinopatie si in toata patologia venoasa, a precizat conf. dr. Ioan Andrei Veresiu.

Articolul precedentPrimul spital reabilitat din bani europeni, inaugurat la Oradea
Articolul următorArtizia, un nou contraceptiv cu doza redusa de hormoni