Măsuri luate de UMF-urile din România în contextul pandemiei: Cum se vor organiza examenele

0
56

Rectorii celor șase universităţi membre ale Asociaţiei Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România (AUMFR) au convenit asupra unei serii de măsuri referitoare la adaptarea activității UMF-urilor în contextul noile condiții date de pandemiei cu coronavirus.

“Universitățile de Medicină și Farmacie au fost printre primele instituţii de învăţământ superior din România care au ales să acţioneze profilactic, prin adoptarea unei serii de decizii şi măsuri de prevenţie, cu scopul reducerii şi limitării propagării infecţiei”, se arată într-un comunicat al Asociației Universităților de Medicină și Farmacie din România.

Astfel, rectorii au hotărât ca înscrierile la examenul de admitere în ciclul universitar de licență să aibă loc pe platforme online, iar examenul de admitere în ciclul universitar de licență să se facă prin metoda tradițională, în data de 26 iulie 2020, cu respectarea cu strictețe a măsurilor de distanțare fizică și de protecție a candidaților.

Ad in title

De asemenea, pentru reducerea riscului epidemiologic, sesiunea de examene pentru semestrul II și cea de reexaminare va avea loc preponderent online, după o metodologie proprie fiecărei universități și aprobată în Senatele universitare.

O altă hotărâre este aceea de a se elimine bariera dintre ciclul clinic și preclinic (la sfârșitul anului III de studiu) și să se poată promova în anul următor cu maxim 15 credite restante (propunerea este valabilă doar pentru acest an universitar 2019-2020).

Totodată, examenul de licență va avea loc în luna septembrie 2020. Acesta se va desfășura online sau față în față, dacă situația epidemiologică o va permite.

Termenul de depunere al lucrărilor de licență s-a prelungit până în data de 15 iulie. Se acordă posibilitatea redactării lucrarii de licență de tip analiză sistematică pentru studenţii din anul VI de la Facultatea de Medicină și Medicină Dentară, respective anul V la Facultatea de Farmacie, care nu pot efectua lucrările experimentale/clinice din cauza măsurilor epidemiologice luate la nivelul spitalelor. În această situație, titlul lucrării de diplomă poate fi modificat.

 

Articolul precedentVIDEO Cum să te protejezi de coronavirus când mergi la cumpărături
Articolul următorOMS cere Beijingului invitația de a participa la investigaţiile cu privire la originea coronavirusului