Unitatea mobilă de Terapie Intensivă trimisă la Galaţi luna trecută, în urma unei vizite în judeţ a ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, va fi mutată la Timişoara, potrivit Prefecturii Galați.

Unitatea de ATI de la Galaţi nu a funcţionat niciun moment de când a fost adusă în judeţ, din cauza lipsei medicilor de terapie intensivă.

Potrivit aceleiași surse, mutarea secţiei mobile de terapie intensivă a fost decisă de Guvern, după ce cazurile de coronavirus au crescut în Vestul ţării .

„Ca urmare a creşterii accelerate a cazurilor critice ce au nevoie de asistenţă medicală în terapie intensivă în zona de Vest a ţării, Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei a decis mutarea unităţii mobile de terapie intensivă de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” din Galaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara”, se arată în informarea Prefecturii Galaţi.

Pe 14 iulie, Guvernul a decis aducerea unităţii mobile de terapie intensivă la Galaţi în urma solicitării adresate Ministerului Sănătaţii de către Spitalul Judeţean din Galaţi.

Repartizarea unităţii mobile ATI a fost făcută în condiţiile în care solicitarea menţiona necesitatea detaşării acestui dispozitiv medical ca urmare a creşterii alarmante a numărului de infectări şi a depăşirii capacităţii de internare a pacienţilor critici în sectiile de terapie intensivă.

”Având în vedere faptul că la nivelul judeţul Galaţi, în ultima săptămână, numărul de infectări înregistrat este în scădere, a fost decisă repartizarea unităţii către zona de vest a ţării”, a precizat Prefectura judeţului Galaţi.