Ungaria a detectat o nouă variantă, mai uşor transmisibilă de coronavirus, identificată pentru prima dată în Marea Britanie, a declarat şefa Direcţiei de Sănătate Publică, miercuri, la o săptămână după ce statul a ridicat interdicţia asupra zborurilor de pasageri din Regatul Unit, relatează Reuters.

Guvernul premierului Viktor Orban a prelungit săptămâna trecută lockdown-ul parțial impus la începutul lui noiembrie până la începutul lunii viitoare pentru a preveni răspândirea coronavirusului, campania de vaccinare din această țară debutând anevoios.

„Colegii meu au identificat tulpina din Regatul Unit, găsită deja în țările vecine, în mostrele a trei pacienți”, a declarat șefa Direcției de Sănătate Publică, Cecilia Muller, adăugând că „era evident că Ungaria nu putea evita această tulpină”.

În pofida unei scăderi recente a numărului de cazuri active și a spitalizărilor, Muller a afirmat că nu poate fi recomandată relaxarea restricțiilor existente.

Autoritățile de la Budapesta au înregistrat, până miercuri, 345.710 de infecții cu coronavirusul și 10.948 de decese cauzate de COVID-19 la o populație de aproximativ 10 milioane de locuitori.

Aproape 5.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 sunt spitalizate, în prezent, în Ungaria.