Ungaria: Primele cazuri de flurona, infectarea simultană cu gripă şi SARS-CoV-2

0
275

În Ungaria au fost detectate primele cazuri de infectare simultană cu gripă şi cu coronavirusul SARS-CoV-2, o combinaţie denumită „flurona”, creată din alăturarea cuvintelor „flu” (gripă în engleză) şi corona, potrivit presei locale citată, marţi, de EFE.

Un laborator privat a identificat două cazuri de flurona la doi tineri cu vârste sub 30 de ani, potrivit presei locale.

Pe de altă parte, acelaşi laborator a informat că 78 la sută dintre noile cazuri de coronavirus detectate de centru reprezintă infecţii cu noua variantă Omicron.

Potrivit informaţiilor publicate marţi de autorităţile sanitare din Ungaria, varianta Omicron reprezintă deja 11 la sută dintre noile contagieri la nivel naţional.

În Ungaria în ultimele săptămâni a scăzut numărul noilor cazuri şi al deceselor asociate COVID-19, însă experţii avertizează în umătoarele săptămâni ar putea avea loc un al cincilea val de contagieri, din cauza răspândirii variantei Omicron.

În ultimele 24 de ore în această ţară de 9,7 milioane de locuitori au fost detectate 2.429 noi cazuri de COVID-19 şi 83 de decese.

Deşi Ungaria a lansat în urmă cu un an un program accelerat de imunizare a populaţiei, utilizând inclusiv vaccinuri neautorizate de Uniunea Europeană, precum cel chinezesc Sinopharm şi cel rusesc Sputnik V, nivelul de vaccinare a stagnat.

În prezent, doar 62 la sută din populaţie a fost vaccinată cu schema completă, în timp ce 33 la sută a primit şi cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19.

Articolul precedentOMS: Sunt din ce în ce mai multe studii care arată că Omicron infectează partea superioară a corpului
Articolul următorIsrael: Peste 10.000 de cazuri zilnice de infectare, cu o creștere cu 242% în ultima săptămână