Managerul Dragoş Daviţoiu: Un spital de urgență nu poate să-și regleze afluxul de internări

0
151

Medicul Dragoş Daviţoiu, manager al Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Capitală, a declarat că situația este foarte gravă pentru că un spital de urgență nu poate să-și regleze afluxul de internări, fiind obligat să primească și să trateze orice pacient care trece de poarta spitalului, nu numai pacienții COVID-19, ci și non-COVID, și traumă și infarct, și multe tipuri de urgențe care pot exista.

În acest context, managerul a spus că „fac și eu un apel să încercăm să respectăm toate restricțiile și să limităm intrările în spital pentru că presiunea este foarte mare și nu știu cât vor mai rezista cadrele medicale implicate în linia întâi. Fac un apel și la colegii mei, la solidaritate de breaslă medicală. Cei care încă nu sunt implicați în lupta împotriva COVID să ne ajute prin orice fel de metode, prin voluntariat, dacă nu se poate altfel”.

„Noi am deschis acum trei săptămâni 35 de paturi de terapie intermediară, terapie intermediară însemnând pacienţi cu criterii de admisie în terapie intensivă, dar care nu necesitau intubaţie la acel moment, dar care aveau necesar crescut de oxigen şi formă gravă a bolii. Vreau să vă spun că le-am umplut în 24 de ore cu pacienţii noştri, care se adresau spitalului. Şi cele 16 paturi pe care le aveam de terapie intensivă COVID, unde, din păcate, acum nu intră decât pacienţii care au nevoie de intubaţie sau de ventilaţie non-invazivă sunt pline şi acelea. Unitatea de primiri urgenţe a devenit practic o nouă secţie a spitalului.
Este plină de pacienţi cu forme severe de COVID, avem inclusiv pacienţi intubaţi în UPU şi dacă situaţia va degenera dacă va creşte numărul de pacienţi care se adresează spitalului nostru nu ştim cu vom mai reacţiona”, a declarat medicul Dragoş Daviţoiu.
Articolul precedentDr. Bogdan Tănase: Situația este extrem de gravă. S-a atins ultima linie de apărare în luptă cu pandemia
Articolul următorVoiculescu: România nu mai face transplant pulmonar. S-a încheiat un acord cu Italia