Un singur pat ATI liber pentru pacienții COVID, la nivel național

0
69

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, la nivel naţional, sâmbătă, există un singur pat disponibil, în Bucureşti, la terapie intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, în afara celor rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.

Sâmbătă, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, sunt 1.742 de paturi ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate 392 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

La nivel naţional, există o rezervă operaţională de 153 de paturi ATI destinate pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, a precizat GCS. Acestea sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

1.858 de paturi ATI sunt ocupate în toată ţara.

La nivel naţional, la acest moment este disponibil un pat ATI în Bucureşti, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, a informat GCS.

Potrivit sursei citate, se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, care vor fi disponibile în zilele următoare.

„Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a precizat GCS.

Articolul precedentPremierul Cîțu, declarație legată de cei șase ani de la Colectiv
Articolul următorMesajul preşedintelui CMR, la şase ani de la Colectiv