În timp ce oamenii de știință din întreaga lume se luptă pentru a găsi un tratament pentru noul coronavirus, o tânără de 14 ani iese în evidență cu descoperirea sa, potrivit CNN.

Anika Chebrolu, o tânără de 14 ani din Frisco, Texas, a câștigat concursul “3M Young Scientist Challenge” 2020, și un premiu de 25.000 de dolari, pentru o descoperire care ar putea oferi o potențială terapie pentru COVID-19.

Invenția câștigătoare a Anika folosește metodologia in-silico pentru a descoperi o moleculă de plumb care se poate lega selectiv de proteina spike a virusului SARS-CoV-2.

„În ultimele două zile, am văzut că există o mediatizare excesivă despre proiectul meu, deoarece implică virusul SARS-CoV-2 și reflectă speranțele noastre colective de a pune capăt acestei pandemii, deoarece eu, ca toți ceilalți, doresc să ne întoarcem în curând la viața noastră normală”, a declarat Anika Chebrolu, pentru CNN.

Anika Chebrolu, care este indo-americană, și-a prezentat proiectul când era în clasa a VIII-a, dar nu a fost concentrat pe găsirea unui remediu pentru Covid-19, ci inițial, scopul ei a fost să folosească metode in-silico pentru a identifica un compus de plumb care s-ar putea lega de o proteină a virusului gripal.

„După ce am petrecut atât de mult timp cercetând despre pandemii, viruși și descoperirea medicamentelor, a fost o nebunie să cred că trăiesc de fapt așa ceva”, a spus tânăra.

Potrivit acesteia, „din cauza gravității imense a pandemiei Covid-19 și a impactului drastic pe care l-a avut asupra lumii într-un timp atât de scurt, eu, cu ajutorul mentorului meu, am schimbat direcțiile pentru a viza virusul SARS-CoV-2.”

Anika Chebrolu a spus că a fost motivată să găsească remedii potențiale pentru viruși după ce a aflat despre pandemia de gripă din 1918, dar și câte persoane mor în fiecare an în Statele Unite, în ciuda vaccinărilor anuale și a medicamentelor anti-gripale de pe piață.