Un pilot TAROM, infectat cu coronavirus; alţi zece piloţi sunt în autoizolare la domiciliu

0
152

Un pilot al companiei TAROM a fost depistat pozitiv la noul coronavirus, iar alţi zece piloţi cu care acesta a intrat în contact se află la autoizolare, a anunţat, miercuri, directorul general al companiei, George Barbu.

„Colegul nostru se simte foarte bine, este asimptomatic. El a fost în contact cu o persoană care a fost declarată pozitiv duminică. Colegul nostru a anunţat duminică oficial şi celelalte persoane cu care a fost în contact direct. Este vorba despre zece persoane, toţi piloţi. De duminică toţi se aflau în autoizolare la domiciliu, aşteptau rezultatul testului efectuat pentru primul pilot. Acum toţi se află la autoizolare, în continuare, şi ei şi familiile lor. Estimăm un număr total de 30 de persoane, împreună cu familiile lor, care se află la autoizolare. Toţi sunt asimptomatici, sunt ok, nu au niciun simptom”, a explicat directorul TAROM, pentru un post de televiziune, precizând că piloţii nu au intrat în contact la o şedinţă, ci „a fost o întâlnire a lor”.

Potrivit lui George Barbu, în afară de pilotul depistat pozitiv, niciunul dintre cei 1.800 de salariaţi nu au fost confirmaţi cu noul coronavirus, dar piloţii cu care acesta a fost în contact încă nu au fost testaţi.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, activitatea celorlalte departamente din cadrul TAROM se desfășoară normal. Piloții Airbus și Boeing împreună cu personalul navigant își desfășoară activitatea normal, cu respectarea măsurilor de combatere și de prevenire a răspândirii a noului coronavirus.

De asemenea, flota ATR își desfășoară activitatea normal, cu excepția contacților direcți ai pilotului. Activitatea Aeroportului Otopeni și a celor care se ocupă de dirijarea traficului aerian nu este afectată de această situație.

Articolul precedentUn pacient suspect de infectare cu noul coronavirus a plecat din spital
Articolul următorCât rămâne noul coronavirus pe suprafețe?