Un pacient cu multiple comorbidități a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi cu triplă infecţie virală

0
343

Un bărbat cu multiple comorbidităţi a fost internat în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, după ce a fost confirmat cu o triplă infecţie virală – SARS-CoV2, virus gripal şi virus respirator sinciţial.

Pacientul are 58 de ani şi prezintă hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, diabet zaharat de tip 2 şi pancitopenie severă, ceea ce înseamnă o scădere severă a imunităţii organismului, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, dr. Florin Roşu.

„La internare, pacientul prezenta o disfuncţie respiratorie importantă, ceea ce a impus internarea acestuia la terapie intensivă. În momentul de faţă, pacientul este conştient, ventilat non- invaziv, stabil din punct de vedere hemodinamic”, a declarat dr. Florin Roşu, potrivit Agerpres.

Managerul unităţii medicale ieşene a adăugat că în acest caz prognosticul rămâne, însă, unul rezervat.

Articolul precedentRafila: Nu avem probleme în spitale. Secţiile de terapie intensivă pentru pacienţii COVID sunt ocupate în proporţie de 7%
Articolul următorCâte reacții adverse severe s-au înregistrat la fiecare milion de doze de vaccin anti-COVID-19 administrate