Un număr de 204.000 doze de vaccin de la Johnson&Johnson sosesc în România

0
48

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 a anunțat că 204.000 doze de vaccin de la compania farmaceutică Johnson&Johnson sosesc miercuri în țară.

„204.000 doze de vaccin Janssen vor ajunge mâine, 29 septembrie a.c., la Compania Națională ‘Unifarm’ SA. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Compania Națională „Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Depozitul Companiei Naționale ‘Unifarm’ SA este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.Până în prezent, 1.381.300 de doze Janssen au fost recepționate, iar 749.799 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației”, se arată într-un comunicat al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva COVID-19.

Potrivit aceleiași surse, în România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

youtube abonnees kopen

Articolul precedentCampanie a Societății Române de Cardiologie: Mergi și măsoară-ți tensiunea arterială
Articolul următorDr. Musta, despre tulpina Delta: Nu putem externa pacienții atât de repede pe cât ne vin alte cazuri noi