Un italian, depistat cu variola maimuței, COVID-19 și HIV, în același timp

  0
  88

  Un italian în vârstă de 36 de ani a devenit primul caz semnalat vreodată în literatura de specialitate de infectare simultană cu variola maimuței, COVID-19 și HIV, relatează presa internațională.

  Acesta a fost testat pozitiv pentru coronavirus la începutul lunii iulie, potrivit studiului de caz publicat în revista medicală Journal of Infection.

  În ziua următoare, bărbatului i-au apărut mai multe vezicule dureroase în jurul unor erupții cutanate pe piept, membrele inferioare, față și mușchii fesieri.

  Bărbatul a fost dus pe 5 iulie la un spital din Palermo, după ce veziculele s-au răspândit pe restul corpului și au evoluat în pustule.

  La spital, el a fost testat pozitiv și pentru variola maimuței. Medicii l-au testat, de asemenea, pentru mai multe boli cu transmitere sexuală, acesta ieșind pozitiv pentru HIV.

  Date fiind rezultatele testării serologice, medicii au concluzionat că acesta a contractat virusul recent. Bărbatul se mai testase pentru HIV în luna septembrie a anului trecut, iar rezultatul a fost negativ.

  „Acest caz ilustrează cum variola maimuței și simptomele de COVID-19 se pot suprapune și arată cum în cazul co-infectării, anamneza și informațiile despre obiceiurile sexuale sunt cruciale în stabilirea diagnosticului corect”, afirmă cercetătorii de la Universitatea Catania în studiul de caz publicat.

  „Deoarece acesta este singurul caz raportat de co-infecție cu virusul monkeypox, Sars-CoV-2 și HIV, nu există încă suficiente dovezi care să susțină că această combinație poate agrava starea pacientului”, au adăugat experții.

  Articolul precedentStudiu: Persoanele care fac sport prezintă riscuri mult mai mici de a dezvolta o formă gravă de coronavirus
  Articolul următorMinistrul Sănătății: Avem în depozite peste opt milioane de doze de vaccin anti-COVID care vor expira