Un asistent medical din ambulatoriul SCJU Arad triază zilnic aproape 400 de persoane

0
71

Un asistent medical generalist triază zilnic aproape 400 de persoane în Ambulatoriul Spitalului Clinic Județean Arad (SCJU Arad), pacienți care vin atât pentru consultații medicale de specialitate cât și pentru testarea la cerere pentru virusul SARS CoV-2, după cum a anunțat SCJU Arad.

Acesta este și numărul de pacienți triat de Carmen Laza, asistent medical generalist în cadrul SCJU Arad care, din luna mai, de la redeschiderea cabinetelor de specialitate, din Ambulatoriul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, lucrează în zona de triaj destinată pacienților care se prezintă în ambulatoriu.

În fiecare zi completează chestionarele COVID-19, verifică temperatura și are grijă ca fiecare persoană care intră în ambulatoriu să poarte mască și să se dezinfecteze pe mâini.

”În fiecare dimineață sunt aici, de la ora 06.30. La ora șapte încep să vină primii pacienți. Fiecare pacient ajunge prima dată la mine pentru a trece printr-un triaj epidemiologic. Dacă vreunul nu are mască primește de la noi și are la îndemână dezinfectant. Eu îi verific temperatura apoi împreună completăm chestionarul COVID-19. Dacă totul este în regulă atunci îl direcționez, în funcție de programare, spre cabinetul medical corespunzător”, a declarat asist. med. Carmen Laza într-o postare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Potrivit sursei citate, cei mai mulți pacienți se adresează ambulatoriului la orele dimineții.

”Sunt foarte mulți pacienți care se prezintă în ambulatoriu. La început erau în jur de 500 pe zi, iar acum avem aproximativ 380-400 de persoane care trec zilnic pragul ambulatoriului. La început a fost greu pentru că unii nu înțelegeau că trebuie să respectăm câteva reguli simple, însă menite să ne țină departe de acest virus. Uneori nu se respectau programările, dar treptat fiecare a înțeles că sănătatea și grija față de semeni este cea mai importantă. Îmi place ceea ce fac și mă bucur că pot să fiu de folos pentru buna desfășurare a actului medical”, a explicat Carmen Laza, asistent medical generalist în cadrul SCJU Arad.

Articolul precedentOMS, despre întreruperea studiului clinic ce viza testarea vaccinului antiCOVID-19 al AstraZeneca
Articolul următorProiect de ordin pentru modificarea dotării minime obligatorii pentru o serie de cabinete medicale