Un arhipelag brazilian se deschide exclusiv pentru turiștii care s-au vindecat de COVID-19

0
340
Foto: catracalivre.com.br

Arhipelagul brazilian Fernando de Noronha, una din cele mai spectaculoase atracţii turistice ale ţării, se va redeschide pentru vizitatori, însă numai pentru cei care au trecut prin infecţia cu noul coronavirus.

Arhipelagul cu 21 de insule, renumit pentru frumuseţea idilică a plajelor şi a apelor de culoare turcoaz, s-a închis pentru turism din 21 martie.

El se va redeschide marţi, însă doar pentru persoanele care au avut COVID-19 şi s-au vindecat, au anunţat autorităţile statului Pernambuco, de care aparţine arhipelagul.

Turiştii vor trebui să prezinte un test PCR pozitiv mai vechi de 20 de zile, sau rezultatul unui test serologic care să arate prezenţa anticorpilor împotriva coronavirusului.

Decizia are la bază premisa că este foarte improbabil ca persoanele care au avut COVID-19 să mai transmită virusul, deşi în lume au fost raportate câteva astfel de cazuri.

În arhipelagul Fernando de Noronha s-au înregistrat până acum în jur de 90 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, transmite dpa, citată de Agerpres.

Chiar dacă există ‘un risc teoretic’ ca o persoană cu test PCR pozitiv vechi de 20 de zile să poată transmite virusul, acest risc este ‘foarte mic’, a declarat expertul în boli infecţioase Bruno Ishigami pentru portalul de ştiri G1.

Arhipelagul, cu o bogată viaţă marină şi ornitologică, inclus în 2011 pe lista Patrimoniului UNESCO, limitează numărul de vizitatori pentru a-şi proteja mediul natural.

Articolul precedentSpitalul din Bălcești, unitate medicală desfiiințată în 2011, va fi reînființat
Articolul următorNumărul de cazuri noi de COVID-19 a revenit aproape de nivelul din martie, potrivit ECDC