UMFST „George Emil Palade” Târgu Mureş organizează o nouă campanie de vaccinare împotriva SARS-CoV-2

0
73

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş organizează, în perioada 8 – 10 octombrie, în intervalul orar 8.00 – 20.00, o nouă campanie de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, adresată personalului didactic, auxiliar, nedidactic şi studenţilor care optează pentru administrarea dozei a treia.

Vaccinarea se va realiza exclusiv cu vaccinul Pfizer-BioNTech şi doar pentru doza 3, în spaţiul special amenajat la Facultatea de Farmacie din cadrul UMFST, se arată într-un comunicat al UMFST.

Beneficiarii vor primi adeverinţe de vaccinare unde va fi specificată schema de imunizare, cu menţionarea celor trei doze efectuate.

„Având în vedere evoluţia epidemiologică severă din România şi necesitatea asigurării protecţiei maximale a cetăţenilor împotriva maladiei COVID-19, membrii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 au hotărât, în unanimitate, pe baza datelor ştiinţifice disponibile, necesitatea administrării dozei de rapel, începând cu data de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua”, a declarat prof. dr. Septimiu Toader Voidăzan, coordonatorul centrului de vaccinare UMFST.

Conform acestuia, doza 3 este ferm recomandată persoanelor cu risc mare de expunere, precum personalul medico-social şi cel din învăţământ.

Articolul precedentCând va demara campania anuală de vaccinare antigripală gratuită. Anunțul Ministerului Sănătăţii
Articolul următorGCS a anunțat 14.467 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2