UMFCD: Au demarat activitățile practice din cadrul proiectului „Centrul digital de training în tratamentul minim-invaziv și intervențional”

0
1184

Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București are plăcerea de a vă informa că începând cu data de 30 ianuarie 2024 vor fi demarate activitățile practice din cadrul proiectului cu finanțare PNRR „Centrul digital de training în tratamentul minim-invaziv și intervențional”, cod proiect 2009669020.

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, în calitate de beneficiar, implementează, începând cu data de 16.09.2022, proiectul cu titlul „Centrul digital de training în tratamentul minim-invaziv și intervențional”, cod proiect 2009669020, în baza contractului de finanțare nr. 14021 din data de 16.09.2022.

„Printre obiectivele proiectului se regăsesc dezvoltarea competențelor digitale și îmbunătățirea abilităților clinice pentru 8.000 de participanți – studenți, masteranzi, doctoranzi și medici rezidenți, utilizându-se instruirea prin simulare medicală în următoarele specialități: Radiologie intrevențională, Neuroradiologie intervențională, Cardiologie intervențională, Chirurgie vasculară, Chirurgie generală, Chirurgie pediatrică, Urologie, Obstetrică-ginecologie, Gastroenterologie, Pneumologie, Urologie, Ortopedie” – se menționează într-un comunicat de presă al instituției.

Potrivit conducerii UMFCD, până la data de 31 Decembrie 2025 vor fi organizate peste 100 activități – cursuri, ateliere de lucru, demonstrații, inclusiv cu transmitere online, cu diferite teme, precum: chirurgie laparoscopică, chirurgie robotică, ecografie generală, ecocardiografie, endoscopie digestivă, ERCP, eco-endoscopie, bronhoscopie, histeroscopie și proceduri endovasculare.

Centrul Digital de Training în Tratamentul Minim-Invaziv și Intervențional al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” va demara chiar de marți, 30 ianuarie, cu susținerea activităților prin simulare medicală din cadrul proiectului. Astfel, primul atelier va fi adresat specialității Obstetrică – Ginecologie și va avea tema „Noțiuni de bază în laparoscopie ginecologică” și o durată de patru ore, fiind așteptați primii zece participanți.

Articolul precedentSpitalul de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș”: Patru cazuri de malarie severă, diagnosticate în ultima lună la români care au călătorit în Zanzibar
Articolul următor11 cazuri de malarie, diagnosticate în România în ultimele trei luni. Recomandările Ministerului Sănătății