UMF „Grigore T. Popa” Iași: Profesorul Ostin Mungiu a murit

0
299

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași a anunțat decesul profesorului Ostin Mungiu. Cercetătorul, specializat în tratarea durerii, a fost unul dintre cei mai respectați profesori ai medicinei ieșene.

„Comunitatea academică a Universității de Medicină și Farmacie ‘Grigore T. Popa’ din Iași regretă profund trecerea în nefiinţă a Domnului Profesor Ostin Mungiu, dascăl cu vocație și un om de o aleasă noblețe sufletească. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Așa cum spunea domnul profesor Mungiu într-un interviu acordat newsletterului Universității ‘Un profesor trăiește atât cât persistă în memoria ultimului său student'”, se arată în mesajul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.

La rândul său, Dr. Sandra Alexiu, medic de familie și președinte Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov, a transmis, legat de deceseul profesorului Ostin Mungiu: „O știre deosebit de tristă a ajuns la mine adineauri. În ultimele luni, am urmărit retrospective fotografice pe care Profesorul Mungiu le făcea pe story. Imagini din studenția mea, cu poze din amfiteatre, dascălii noștri în imagini de colecție îmi bucurau ochii (…). L-am evocat foarte recent pentru seriozitatea și profesionalismul domniei sale. Am avut prea puțin ocazia să îi fiu studentă, pentru că noi am făcut cu el un curs opțional, cu toate astea nu lipsea nimeni, era păcat să ratezi! Am păstrat de la Profesor expresia ‘cum n-ajută așa nu strică’, extrem de relevantă”.

Articolul precedentUn singur pat liber la ATI, în județul Hunedoara
Articolul următorConf. univ. dr. Craiu: Infecţia cu noul coronavirus la copii „rareori” evoluează cu forme „semnificative”