UMF „Grigore T. Popa” Iași: Peste 2.200 candidaţi, înscriși pentru examenul de admitere

0
147

Peste 2.200 de candidaţi s-au înscris pentru examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, concurenţa fiind similară cu cea din anul trecut, când au fost înscrişi 2.226 candidaţi.

Potrivit unui comunicat de presă, pentru anul universitar 2022-2023, la Facultatea de Medicină sunt 1.166 candidaţi, concurenţă de 3,59/loc bugetat, la Asistenţă Medicală Generală – 275 (concurenţă de 3.93/loc bugetat), la Nutriţie şi Dietetică – 46 (concurenţă de 3,29/loc bugetat), la Medicină Dentară – 344 (concurenţă de 3.34/loc bugetat), la Asistenţă de Profilaxie Stomatologică – 3 (concurenţă de 0.25/loc bugetat), Tehnică Dentară – 64 (concurenţă de 1.73 /loc bugetat), la Farmacie – 31 (concurenţă de 0.40/loc bugetat), la Cosmetică medicală şi tehnologia produsului cosmetic – 38 (concurenţă de 1,52), la Bioinginerie – 119 (concurenţă de 1.53/loc bugetat), iar la Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare – 121 (concurenţă de 1.53/loc bugetat).

Testul grilă va avea loc pe 24 iulie.

„Tabloul înscrierilor ne arată interesul constant al tinerilor pentru specializările medicină şi medicină dentară, unde avem concurenţa cea mai mare, dar şi pentru celelalte specializări (…). Noutatea în acest an este specializarea Cosmetică Medicală şi Tehnologia Produsului Cosmetic, în cadrul Facultăţii de Farmacie, pentru care am scos la concurs 25 de locuri bugetate şi 25 de locuri cu taxă. Din păcate, se menţine trendul descrescător îngrijorător la specializarea Farmacie, o situaţie pe care o întâlnim şi la celelalte universităţi de medicină şi farmacie tradiţionale din ţară şi care nu are legătură cu calitatea actului didactic”, a declarat rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, prof. dr. Viorel Scripcariu, citat în comunicatul de presă.

Admiterea pentru toate cele 10 specializări se va face pe baza rezultatelor obţinute la concursul de tip grilă, programat pentru data de 24 iulie. Concursul se va desfăşura fizic, repartiţia pe săli a candidaţilor urmând să fie stabilită în aceste zile.

Articolul precedentVariola maimuței: Un nou caz confirmat în România, la un bărbat de 22 de ani
Articolul următorPeste 80 milioane de euro prin PNRR pentru secţiile de terapie intensivă nou-născuţi