UMF Cluj-Napoca, listată în clasamentul internațional Shanghai Global Ranking of Academic Subjects 2021

0
62

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca este listată în clasamentul internațional Shanghai Global Ranking of Academic Subjects 2021, la trei domenii de studiu din categoria științelor medicale.

Ranking-ul internațional Shanghai Global Ranking of Academic Subjects 2021 clasifică universitățile din lume în 54 de domenii de studiu, grupate pe cinci categorii fundamentale: ştiinţele naturii, inginerie, ştiinţele vieţii, ştiinţe medicale şi ştiinţe sociale.

UMF „Iuliu Hațieganu” este prezentă în acest clasament la categoria Științe Medicale și este singura universitate de medicină și farmacie din România listată în clasamentele domeniilor de studiu Farmacie și Științe Farmaceutice – locul 201-300 și Tehnologie Medicală – locul 401-500.

Ad in title

De asemenea, la fel ca în 2020, la domeniul de studiu Medicină Clinică, UMF Cluj-Napoca ocupă locul al doilea, la nivel național și locul 401-500 la nivel mondial.

”Ca universitate de excelență și instituție de cercetare avansată, UMF „Iuliu Hațieganu” se evidențiază în peisajul academic drept o universitate de valoare, care își asumă misiunea de a-și aduce contribuția atât pe plan educațional și al serviciilor medicale, cât și pe plan științific, dezvoltând proiecte de cercetare de mare impact. Strategia noastră este să creștem recunoașterea naţională și internaţională, prestigiul și competitivitatea, într-un context în care aceste aspecte au o importanţă din ce în ce mai însemnată. Viitorii noștri studenți, atât români, cât și internaționali, au acum un motiv în plus să studieze la cea mai importantă universitate de medicină și farmacie din Transilvania și care se află printre cele mai bune 500 de universități de profil din lume”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Articolul precedentEUSEM: Credem că este important să conștientizăm necesitatea unor sisteme medicale de urgență bine dezvoltate
Articolul următorPersoanele nevaccinate care călătoresc din România în Cipru au nevoie de un test RT-PCR negativ. Anunțul MAE