UMF  „Carol Davila” va pregăti studenţi, începând din toamna acestui an, şi la Ploieşti

0
432

sursa foto: CJ Prahova/Facebook

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti va avea o secţie la Ploieşti, aici urmând să fie organizată, în acest an, sesiune de admitere la Medicină pentru 50 de studenţi.

În baza unui parteneriat încheiat între CJ şi instituţia de învăţământ superior, UMF  „Carol Davila” îşi va pregăti studenţi, începând din toamna acestui an, şi la Ploieşti.

„Această colaborare importantă are două implicaţii majore pentru comunitatea din Prahova: pe de o parte, universitatea va organiza, în acest an, admitere pentru 50 de studenţi la medicină în Ploieşti, iar pe de altă parte, s-a deschis drumul pentru a transforma Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti ‘Dr. Constantin Andreoiu’ în Spital Clinic Universitar. Înfiinţarea unei secţii a UMF Carol Davila la Ploieşti este un pas important în rezolvarea deficitului de medici din Prahova, contribuind la creşterea calităţii serviciilor medicale oferite populaţiei. Cursurile studenţilor la medicină se vor desfăşura atât la Universitatea de Petrol – Gaze, cât şi la Palatul Culturii din Ploieşti”, a declarat preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit susei citate, Spitalul Județean de Urgență Ploiești se va transforma în Spital Clinic Universitar.

„Transformarea Spitalului Județean de Urgență Ploiești în Spital Clinic Universitar este importantă pentru că aduce beneficii semnificative atât pentru pacienți, cât și pentru sistemul medical: pacienții vor beneficia de servicii medicale mai avansate și de o gamă mai largă de specialități medicale; medicii și studenții la medicină vor avea acces la resurse și tehnologii mai avansate pentru cercetare și formare. Nu în ultimul rând, transformarea unui spital în Spital Clinic Universitar atrage în zonă medici de renume și specialiști din domeniul medical interesați de oportunitățile de cercetare și învățare din cadrul universității și spitalului. Acești specialiști aduc cu ei expertiză și experiență în domeniile lor, ceea ce duce la îmbunătățirea calității serviciilor medicale”, se arată în comunicatul citat.

Articolul precedentUMF Craiova: Simularea concursului de admitere. Vezi disciplinele și condițiile
Articolul următorLipsa de progres în lupta împotriva mortalităţii materne şi infantile, criticată de ONU