Coronavirus: Ugur Sahin, despre eficiența vaccinului Pfizer-BioNTech împotriva variantei indiene

0
69

Ugur Sahin, cofondator al companiei farmaceutice germane BioNTech, este încrezător că vaccinul dezvoltat în laboratorul său şi distribuit de partenerul său american Pfizer este „eficient” şi împotriva variantei indiene, relatează EFE.

„Metoda noastră se bazează pe experienţa căpătată împotriva cancerului. Am experimentat cu multe variante şi, până acum, cu toate am obţinut rezultate bune”, a declarat Sahin, la o întâlnire online cu reprezentanţi ai mass-media din Germania.

„Sunt încrezător că vom obţine rezultate bune şi împotriva variantei indiene”, a spus el referitor la această mutaţie a virusului SARS-CoV-2, mult mai agresivă decât cele detectate anterior. „Până acum, vaccinul a dovedit eficacitate practic împotriva tuturor mutaţiilor cunoscute”, a insistat el.

Ad in title

Ugur Sahin, care conduce BioNTech împreună cu soţia sa, cercetătoarea Özlem Türec, a avertizat că în orice caz eficacitatea maximă a vaccinului – de 97% – este atinsă după şapte zile de la administrarea celei de-a doua doze, potrivit Agerpres.

El a reamintit, totodată, că după şase luni de la atingerea acestei imunităţi maxime, după a doua doză, aceasta începe să scadă.

Potrivit estimărilor actuale, acest lucru înseamnă că după trecerea a între nouă luni şi un an, este nevoie de administrarea unei a treia doze de vaccin, pentru a garanta menţinerea unei imunităţi maxime.

Sahin s-a arătat, de asemenea, precaut referitor la liberalizarea restricţiilor pentru cei vaccinaţi.

Este clar că acest lucru va avea loc, deoarece „toţi ne dorim să revenim la normalitate”, dar trebuie să evităm să facem „discriminare” între cei vaccinaţi şi cei care încă nu au avut acces la vaccin, a subliniat el.

„Trebuie să fim precauţi şi să nu cădem în aşa numita ‘cultură a invidiei'”, a încheiat responsabilul BioNTech.

Articolul precedentDe unde poate fi descărcată adeverința de vaccinare și care sunt pașii care trebuie urmați
Articolul următorColegiul Medicilor din România: Elemente legislative pe care fiecare medic rezident trebuie să le cunoască