Coronavirus: Turcia închide frontiera terestră cu Iranul și sistează cursele aeriene

0
306

Turcia a anunţat duminică închiderea ”temporară” a frontierei sale terestre cu Iranul şi sistarea curselor aeriene care vin din această ţară, unde s-a înregistrat o creştere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, informează AFP.

„Am decis să închidem frontiera noastră terestră în urma creşterii numărului de cazuri în Iran”, a declarat pentru presă ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca.

Ministrul a precizat că Turcia este ”îngrijorată” de situaţia din Iran şi a luat aceste măsuri după ce a discutat cu autorităţile iraniene.
Căile rutiere şi transportul pe calea ferată vor fi închise duminică începând cu ora locală 17:00 (14:00 GMT).

Traficul aerian va fi de asemenea suspendat unilateral duminică începând cu ora locală 20:00 (17:00 GMT). „Acest lucru înseamnă că sosirile dinspre Iran cu destinaţia Turcia vor fi sistate, iar plecările către Iran se vor desfăşura în continuare”, potrivit Agerpres.

Iranul a confirmat duminică 15 noi cazuri de infectări cu pneumonie virală, bilanţul total ridicându-se la 43, dintre care opt persoane şi-au pierdut viaţa, cel mai mare număr de decese din cauza coronavirusului în afara Chinei.

Cele mai multe dintre infectări s-au produs în Qom, oraş sfânt al musulmanilor şiiţi, potrivit Reuters.

Articolul precedentPreşedintele Chinei: Coronavirus, cea mai gravă urgenţă sanitară, de la fondarea regimului comunist în 1949
Articolul următorCoronavirus: Persoană izolată la domiciliu în Iași, după ce s-a întors din China