Administrația județului Tulcea trimite 35.000 de măşti medicale în Suzhou

  0
  408

  Peste 35.000 de măşti medicale, destinate protecţiei împotriva infecţiei cu coronavirus pentru populaţia din Suzhou, au fost achiziţionate în urma unui acord de parteneriat încheiat între Consiliul Judeţean şi Crucea Roşie Română – Filiala Tulcea, prin care s-au alocat 200.000 de lei în acest sens, a informat administraţia judeţeană.

  Potrivit unui comunicat de presă transmis de CJ, parteneriatul a fost aprobat prin Hotărâre de Consiliul Judeţean, după ce Municipalitatea Suzhou, care este înfrăţită cu judeţul Tulcea de mai bine de două decenii, a comunicat faptul că activitatea economică şi administrativă a fost paralizată din cauza apariţiei cazurilor de infectare cu coronavirus, iar la nivel local este criză de măşti medicale, realatează Agerpres.

  „Deşi Tulcea şi Suzhou sunt separate de o distanţă considerabilă, suntem alături de fraţii noştri chinezi şi ne exprimăm speranţa că municipalitatea soră va fi cât mai puţin afectată de problema medicală cu care se confruntă Republica Populară Chineză. Având în vedere înalta calitate a serviciilor medicale furnizate în unităţile spitaliceşti din Suzhou, precum şi modul exemplar în care comunitatea chineză se mobilizează în situaţii critice, suntem convinşi că, prin efortul conjugat al populaţiei şi autorităţilor publice, efectele negative vor fi limitate, până la dispariţia situaţiei de urgenţă”, a declarat preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, citat în comunicat.

  Conform sursei menţionate, Consiliul Judeţean Tulcea a făcut toate demersurile necesare la Ministerul de Externe, Ministerul de Interne şi Ministerul Sănătăţii pentru a veni în sprijinul populaţiei din Suzhou şi a încheiat Acordul de Parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie Română, Filiala Tulcea, pentru achiziţionarea măştilor. Pentru transportarea acestora, autorităţile tulcene au beneficiat de sprijinul Ambasadei Chinei la Bucureşti.

  Articolul precedentMAE: Şase cetăţeni români de pe vasul ”Diamond Princess” sunt repatriaţi astăzi
  Articolul următorHossu (Cartel Alfa): OUG pe sănătate, o privatizare mascată a sistemului medical