Trei sisteme moderne SPECTRUM pentru sigilarea vasculară, achiziționate de Spitalul Județean Galați

0
137

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Ap. Andrei” din Galați a primit trei sisteme moderne de sigilare vasculară de înaltă performanță, esențiale pentru intervențiile chirurgicale, mai ales în cazurile oncologice. Echipamentele SPECTRUM sunt destinate tăierii și sigilării rapide și eficiente a vaselor de sânge în timpul operațiilor, oferind pacienților o șansă în plus la viață.

„Ne-am gândit în primul rând la pacienții cu afecțiuni oncologice. La Spitalul Județean vin pentru intervenții chirurgicale tot mai mulți pacienți bolnavi de cancer din Galați, dar și din zonele învecinate. La Blocul Operator Urgențe sunt efectuate zilnic numeroase intervenții chirurgicale pentru patologii de cancer în stadii avansate (metastaze)”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Sistemele de sigilare vasculară vor fi folosite în Blocul Operator Urgențe și în Blocul Operator septic. Aceste echipamente sunt esențiale în chirurgia oncologică, oferind, prin tehnologiile medicale de ultimă generație, beneficii semnificative în controlul sângerării, reducerea timpului de operare și minimizarea complicațiilor postoperatorii. „Esențiale în chirurgia oncologică, sistemele de sigilare vasculară oferă, prin tehnologiile medicale de ultimă generație, beneficii semnificative în controlul sângerării, reducerea timpului de operare și minimizarea complicațiilor postoperatorii”, a adăugat Fotea.

Echipamentele au fost achiziționate de Consiliul Județean Galați printr-un proiect cu fonduri europene, finanțat prin Programul Sănătate. „Aceasta investiție reprezintă un pas important în îmbunătățirea calității actului medical din județul Galați și, totodată, o dovadă a angajamentului nostru față de pacienți și față de dezvoltarea sistemului de sănătate publică”, a spus Costel Fotea.

Prin utilizarea acestora, timpul operațional va fi redus, iar riscurile postoperatorii vor fi semnificativ diminuate, oferind pacienților o șansă în plus la viață.

Articolul precedentSCJU Sibiu: Rata infecțiilor asociate asistenței medicale a scăzut la 1,03% în 2024
Articolul următorANT: Două prelevări de organe și țesuturi în ultima săptămână