Transport gratuit la medic pentru bătrânii din Ilfov. Cine este primul beneficiar al proiectului

0
319

Primul beneficiar al proiectului „Sănătatea are prioritate”, derulat în județul Ilfov, începând de la 1 februarie, este un bărbat în vârstă de 72 de ani, din localitatea Snagov.

„Nea Pavel are 72 de ani și este din satul Ghermănești, localitatea Snagov. El a fost în această dimineață la spitalul din Buftea pentru un set de analize și a beneficiat de transport gratuit din partea Consiliului Județean Ilfov. A fost luat de acasă, dus la spital și apoi dus înapoi acasă. Toate mașinile noastre sunt dezinfectate mereu și în toate sunt măști și dezinfectant pentru mâini”, a anunțat Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov.

Pacienții din Ilfov sunt preluați de către Spitalul de Obstetrică Ginecologie din Buftea deoarece în momentul de față Spitalul Județean Ilfov este spital suport Covid-19.

Proiectul „Sănătatea are prioritate” urmează să fie extins și la nivelul Spitalului Județean Ilfov, atunci când situația epidemiologică o va permite, au precizat autoritățile.

Prin proiectul „Sănătatea are prioritate în județul Ilfov”, Consiliul Județean Ilfov asigura, de la 1 februarie 2022, persoanelor vârstnice, de peste 65 de ani , cu rezidența în Ilfov, transportul către Spitalul Obstetrică Ginecologie Buftea, în vederea efectuării de investigații medicale decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Astfel, bătrânii sunt transportați către spital și ulterior înapoi, în localitatea de domiciliu, conform programărilor, în baza trimiterii de la medicul de familie/specialist.

„Este un proiect dedicat seniorilor. Mulți dintre ei amână vizita la doctor pentru că nu au cu ce să ajungă. Nu au mașină, sănătatea nu le permite să aștepte prin stații să ia autobuzul, mulți au rămas singuri și nu au pe cineva aproape să-i ducă la spital.Consiliul Județean Ilfov pune la dispoziție transport gratuit vârstnicilor care trebuie să ajungă la spital. În acest fel vor putea efectua investigațiile medicale care sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, în baza trimiterii de la medicul de familie sau de la medicul specialist. Îmi doresc să încurajăm prevenția și, totodată, să le fim aproape seniorilor ilfoveni și să îi sprijinim cu tot ceea ce se poate pentru că „Sănătatea are prioritate în Ilfov””, afirmat recent președintele Consiliului Județean Ilfov.

 

Articolul precedentMinistrul Sănătății: Problema asigurărilor de sănătate private, una complexă. Oamenii ar trebui să știe ce oportunități oferă acest tip de asigurări
Articolul următorConf. dr. Adela Cojan: Fondurile colectate prin intermediul contribuției la asigurări sociale de sănătate reprezintă 85% din finanțarea sectorului sanitar