Transplant pentru patru pacienţi, în urma unei prelevări de la o persoană aflată în moarte cerebrală

0
238

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea a avut loc o nouă prelevare de organe şi ţesuturi de la un pacient aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a fost de acord cu donarea, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Transplant.

Astfel, doi pacienţi vor beneficia de transplant renal, iar alte două persoane, de un transplant de cornee.

Intervenţiile de transplant renal se vor desfăşura în cadrul Institutului Clinic Fundeni şi Spitalului Clinic “Dr. C. I.Parhon” Iaşi. Corneea va fi transplantată în cadrul Spitalului Militar Central Bucureşti.

“Generozitatea familiei donatorului şi efortul colectiv al echipei ATI şi de coordonare a spitalului bihorean, formată din Dr. Carmen Pantiş, Dr. Ştefania Sije, Dr. Silviu Turcus, as. Aurelia Cheregi, as. Viviana Hodosan, au făcut posibil ca azi să spunem din nou DA pentru VIAŢĂ! Prelevarea de organe din cursul zilei de ieri este cea de-a 12 a realizată anul acesta la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea. Echipa de prelevare a Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Claudiu Codoiu şi Dr. Genday Vatachki au încheiat cu succes intervenţia de prelevare a rinichilor, care vor salva viaţa a 2 pacienţi aflaţi în suferinţă pe listele de aşteptare”, se arată în comunicatul Agenţiei Naţionale de Transplant.

Articolul precedentCetăţeni români, repatriați din Franța
Articolul următorGCS: România a ajuns la 18.791 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus