Traian Băsescu, externat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”

0
2482
Foto: Facebook/Traian Basescu

Fostul preşedinte al statului, actual europarlamentar, Traian Băsescu a fost externat, vineri, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”. Acesta a fost internat timp de 10 zile, fiind diagnosticat cu o afecţiune pulmonară – menționează surse politice citate de Agerpres.

Spitalul amintit a fost distins de către președintele Traian Băsescu cu Ordinul „Meritul Sanitar în grad de Mare Ofițer”, potrivit unui decret publicat în Monitorul Oficial, la data de 06.09. 2011; instituția a primit înalta distinctie cu ocazia împlinirii, la acea dată, a 180 de ani de la înfiintare, la propunerea Ministerului Apărării Naționale.

Mai exact, Spitalul Militar a fost distins cu Ordinul „Meritul Sanitar în grad de Mare Ofițer” „în semn de înaltă apreciere a întregii activităţi de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele de excepţie obţinute în perfecţionarea actului medical”.

În vârstă de 72 ani, Traian Băsescu s-a simțit rău iar medicii au considerat că suferă din cauza unei viroze cu afectare pulmonară și sunt necesare mai multe analize; din acest motiv, a fost internat la Secția Boli Infecțioase.

Porivit specialiștilor, în țară, este o perioada de vârf pentru viroze respiratorii.

Anterior, în martie 2022, Traian Băsescu a fost internat la Bruxelles; potrivit unor surse, atunci ar fi fost vorba tot de niște complicații la nivelul sistemului respirator.

Foto: Facebook/Traian Basescu

Articolul precedentAlianța Națională pentru Boli Rare din România, schimb de experiență în Norvegia: „Am fost impresionați de empatia personalului centrului și de dedicația cu care își desfășoară activitatea!”
Articolul următorPacient diagnosticat cu arsuri, transportat în Germania