Tot mai multe state doresc fabricarea vaccinurilor anti-COVID-19 pe plan intern

0
26

Tot mai multe state doresc să producă vaccinuri anti-COVID-19 pe plan intern. Unul dintre aceste state este Germania care își propune ca prin Institutul înființat în 1921 în Dessau pentru a produce vaccinuri să își îmbunătățească răspunsul la pandemie. Institutul are sprijinul guvernului regional și face parte din efortul naţional de asigurare a livrărilor şi ar putea permite Germaniei chiar să exporte vaccinuri, scrie Reuters.

Alte state, precum Australia, Brazilia, Japonia şi Thailanda, au decis să încheie parteneriate de producţie cu grupul farmaceutic AstraZeneca.

De asemenea, Italia a promis sprijin de stat pentru înfiinţarea unui centru de producţie de vaccinuri în regim public-privat. Asta în timp ce Austria, Danemarca şi Israel vor să înfiinţeze un fond comun de cercetare şi dezvoltare şi vor analiza posibilitatea de a produce următoarea generaţie de vaccinuri, potrivit Reuters.

Ad in title
Articolul precedentManagerul Institutului ”Marius Nasta”: Toate paturile, atât în zona COVID cât şi non-COVID, sunt ocupate
Articolul următorPeste 1,6 milioane de perechi de gemeni se nasc în fiecare an în lume, număr fără precedent