Unitatea mobilă de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti funcționează la capacitate maximă, toate cele 12 paturi fiind ocupate, după cum au anunţat reprezentanţii unităţii medicale.

Primii patru pacienți diagnosticați cu noul coronavirus au ajuns să fie tratați în Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă, amplasată în curtea Spitalului Județean de Urgență Pitești, pe 5 august, iar în prezent, unitatea funcționează la capacitate maximă, toate cele 12 paturi fiind ocupate.

În Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Pitești, 13 din cele 15 paturi disponibile sunt ocupate.

Astfel, toate cele 25 de paturi de terapie intensivă sunt ocupate de pacienţi diagnosticați cu virusul SARS CoV-2, 17 dintre bolnavi fiind ventilați mecanic.

Construită pe structura unui tir, unitatea mobilă de ATI este dotată cu 12 paturi, având toate echipamentele necesare unei secții de terapie intensivă, respectiv ventilatoare, monitoare și injectomate, pentru a putea oferi asistență medicală de specialitate pacienților în stare critică.