În județul Timiș sunt în prezent doi pacienți care, de aproximativ 10 zile, sunt tratați simultan pentru tuberculoză nou depistată, formă sensibilă, și pentru infecția cu SARS-CoV-2.

”În prezent, în județul Timiș, de aproximativ 10 zile sunt în tratament doi pacienți atât cu SARS-CoV-2 cât și cu tuberculoză, caz nou formă sensibilă. Asta înseamnă că dacă investighezi cele două patologii la o simptomatologie sugestivă – oboseală, tuse, scădere în greutate pentru că nu toți au dispariția mirosului sau a gustului care se spune că ar fi mai tipic pentru SARS-CoV-2 – se pot trata cele două patologii împreună fără probleme”, a declarat pentru Sănătatea.TV și RoHealthReview dr. Adriana Socaci, medic primar pneumolog în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” Timișoara și Coordonator tehnic județean PNPSCT (Program TB).

Potrivit medicului pneumolog, cei doi pacienți aflați în tratament pentru ambele patologii tolerează atât medicația pentru SARS-CoV-2, cât și medicația pentru tuberculoză, formă sensibilă.