Ţigarile scurteaza speranta de viata cu cel putin 5 ani

0
213

/Journal of the National Cancer Institute/

Ţigarile scurteaza speranta de viata atat pentru barbati cat si pentru femei cu cel putin 5 ani, conform unei noi liste a riscurilor de mortalitate publicata marti in Statele Unite ale Americii in revista Journal of the National Cancer Institute, informeaza AFP receptionata de Agerpres.

Pentru barbatii fumatori riscul de deces din cauza cancerului pulmonar este mai ridicat dupa varsta de 60 de ani decat cel de a muri din cauza bolilor cardiovasculare. De cealalta parte, conform acestei liste a riscurilor, pentru nefumatorii ajunsi la varsta a treia riscul de a muri din cauza unei boli cardiovasculare este mult mai mare decat cel legat de cancerul de plamani, de colon sau de prostata. Totodata, exista o probabilitate de 10 ori mai mare de a muri de cancer la prostata sau de colon pentru fumatori, conform studiului coordonat de Dr. Lisa Schwart de la Department of Veterans Affairs Medical Center.

in ceea ce le priveste pe femeile care fumeaza riscul de a muri din cauza cancerului pulmonar sau a maladiilor cardiovasculare este mult mai ridicat pana la varsta de 40 de ani decat riscul de a muri din cauza cancerului la san, in timp ce pentru nefumatoare riscul de a muri din cauza maladiilor cardiovasculare este echivalent cu cel de a muri din cauza cancerului la san pana la varsta 60 de ani.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentA fost infiintat Clubul dermatoconsumatorilor
Articolul următorServicii de dializa la standarde europene