Țigarile electronice s-au dovedit a fi o optiune falsa in lupta fumatorilor cu renuntarea lor la viciu.Reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) cred ca tigara electronica este a€œo moda stupida si inutila, care nu-i ajuta deloc pe fumatori sa se lase de fumat si nu sunt nici pe departe inofensive.”

Desi fumatorii s-au indreptat in ultimul timp catre tigarile elecronice, in speranta ca sunt mai sanatoase si ca vor reusi sa renunte la fumat, acestea si-au dovedit in final, ineficacitatea.

„in aceasta tigara electronica, prin cartusul de nicotina, fiind diferiti producatori, s-au gasit reziduri de substante carcinogenetice, adica substante care induc cancerul pulmonar”, a declarat intr-un interviu pentru Sanatatea TV, prof. univ. dr. Florin Mihaltan, Presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

in plus, tigarile electronice nu scapa fumatorul de gest si in cele din urma acesta se reapuca de tigarile normale.

„Fumatorii care vor sa renunte la fumat trebuie sa se adreseze medicilor care fac consiliere, unde primesc asistenta psihologica si asistenta medicamentoasa. Recomandare mea este ca fumatorul, intai sa incerce mijloacele de asistare prin medicatie utilizate pe trei luni” este sfatul prof. univ. dr Florin Mihaltan, Presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

Studiile privind compozitia tigarilor electronice au scos la iveala faptul ca „falsele tigari” contin chimicale si substante toxice in vapori, foarte periculoase pentru sanatate. Mecanismul tigarii electronice este format dintr-un cartus in care exista un lichid transportor, de regula glicol, adica antigel pentru masina, in care este introdusa nicotina. Lichidul este incalzit cu ajutorul bateriilor pana se transforma in vapori, pe care ii inhaleaza fumatorii.

Pretul tigarii electronice este cuprins intre 35 si 250 de lei, iar fumatorii care sunt dispusi sa se lase de fumat au renuntat la tigarile normale in favoarea acestui mecanism chinezesc.

Cu toate ca tigara electronica le asigura fumatorilor doza optima de nicotina, astfel incat sa evite sevrajul, medicii sunt de parere ca a te lasa de fumat inseamna sa inveti sa traiesti fara tigara intre degete.

Un material video despre acest subiect, gasiti aici