Testele rapide COVID vor fi distribuite, marți, școlilor. Sunt ambalate în kituri individuale sau de câte două

0
97

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, a anunţat că peste zece milioane de teste rapide COVID destinate preşcolarilor, elevilor şi personalului din învăţământ au ajuns în depozitele Inspectoratelor şcolare, urmând ca marţi sau miercuri să înceapă testările.

„În cursul zilelor de sâmbătă şi duminică, în depozitele Inspectoratelor şcolare au fost primite 10.540.000 de teste rapide (de saliva – n.r.) destinate preşcolarilor, elevilor şi personalului din învăţământ. Acestea sunt ambalate în kituri individuale sau de câte două. Marţi, acestea vor fi distribuite beneficiarilor, urmând a fi utilizate de îndată. În consecinţă, prima testare din săptămâna viitoare se va putea realiza marţi sau miercuri”, a informat, duminică, Sorin Ion.

Procesul de achiziţie a 18.500.000 de teste rapide de salivă pentru depistarea COVID-19 a fost reluat după ce, vineri, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins, ca nefondată, contestaţia depusă de un operator economic privind această achiziţie, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Articolul precedentGCS: 14.088 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. La ATI sunt internați 599 de pacienți
Articolul următorCNCAV: 1.312 persoane şi-au făcut prima doză de vaccin anti-COVID în ultimele 24 de ore