Teste negative la COVID-19 în cazul asistentei din Botoșani declarată decedată din cauza coronavirusului

0
246

Asistenta medicală, în vârstă de 45 de ani, din Botoșani, anunțată de Grupul de Comunicare Strategică ca fiind pacientul decedat pe data de 23 mai, având numărul 1.178, nu a murit din cauza COVID-19.

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat rectificarea decesului raportat raportat de GCS. Și asta după ce Direcția de Sănătate Publică Botoșani a realizat un al doilea test care a ieșit negativ la COVID-19.

„INSP a revenit și a înlocuit decesul 1178 deoarece cazul alocat a fost declarat vindecat cu 2 teste negative (al doilea test negativ a fost descoperit astăzi de către DSP Botoșani), prin urmare codul de deces s-a realocat. Conform INSP, cazul de la 1178 era cazul asistentei medicale care nu întrunește definiția de caz a unui deces cu infectare cu noul coronavirus”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

Asistenta în vârstă de 45 de ani lucra la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Botoșani, iar în urmă cu câteva săptâmâni, s-a infectat cu noul coronavirus. Ea a fost transferată la Iași și internată pe secția Reanimare a Spitalului de Boli Infecțioase, unde a decedat.  Femeia nu avea alte boli asociate.

„A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2. Nu avea comorbidităţi care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă”, a declarat la Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, la un post de televiziune.

Articolul precedentA fost identificat circuitul neuronal care ne face să ne trezim greu în dimineţile friguroase
Articolul următorTarifele pentru expertizele medico-legale ar urma să fie majorate, conform unei propuneri a MS