O terapie inovatoare in controlul hipertensiunii a fost introdusa pe piata medicamentelor din Romania de una dintre cele mai mari companii farmaceutice ce activeaza in tara noastra. Noul medicament vine in sprijinul pacientilor cu hipertensiune arteriala si a aparut in contextul in care controlul tensiunii arteriale reprezinta una dintre cele mai mari provocari ale tratamentului hipertensiunii arteriale.

„Noul produs a fost testat in Romania cu ajutorul specialistilor romani. Deocamdata, noua molecula nu este trecuta pe lista compensatelor, dar facem demersuri in acest sens pentru ca este foarte important ca acest produs sa intre in sistemul de compensare, iar pacientii sa aiba acces la el”, a declarat in cadrul unei conferinte de presa, Dragos Damian, CEO Terapia Ranbaxy.

Iar asta cu atat mai mult cu cat noul medicament are un beneficiu indiscutabil, potrivit specialistilor. „Beneficiul se datoreaza faptului ca noul medicament combina doua antihipertensive al caror efect cumulat este mai mare decat cel care ar fi survenit din dublarea dozei corespunzatoare unui singur antihipertensiv. De altfel, 70% dintre pacienti au atins tintele de tratament, reducerea hipertensiunii arteriale in urma administrarii acestui medicament crescand cu pana la 45%”, a explicat prof. univ. dr. Dragos Vinereanu, seful Sectiei de Cardiologie de la Spitalul Universitar Bucuresti.

Potrivit conf. univ. dr. Şerban Balanescu, afectiunile cardiovasculare sunt ucigasul numarul unu in Europa, cu peste 4,3 milioane de decese anual.

De altfel, ajustarea anilor de viata cauzata de hipertensiunea arteriala implica si costuri uriase. „La nivel mondial se considera ca anii de viata ajustati in functie de incapacitate asociati hipertensiunii totalizeaza 92 milioane de ani, fapt care numai in Uniunea Europeana determina un cost de 192 miliarde de euro in fiecare an”, a declarat in cadrul conferintei de presa, Claudia Firez, marketing&branded business director, Terapia Ranbaxy.

in Romania, 40% din populatia adulta sufera de hipertensiune arteriala, procentul fiind mai mare fata de cel observat in Europa.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, hipertensiunea arteriala determina 13% din totalul deceselor inregistrate anual.