Electroacupunctura poate trata numeroase boli prin stimularea punctelor energetice ale organismului.

Acupunctura asociata cu electroterapia poate trata de la cele mai simple dureri dentare sau de spate pana la migrene, paralizii faciale, entorse, intinderi musculare si anumite forme de artrita.

Beneficiul surprinzator al electroacupuncturii este acela ca poate da rezultate si in domenii precum dermatologie, cardiologie, ginecologie, medicina interna si chiar sechelele accidentului vascular cerebral pot fi tratate cu ajutorul acestei terapii.

Practic, curentii electrici care se aplica pe ace au rolul de a stimula punctele energetice din corp.

Electroacupunctura actioneaza ca un puternic analgezic impotriva durerilor, imbunatateste circulatia sangvina, stimuleaza muschii si nervii, stimuleaza circulatia limfatica, elimina edemele si tonifica tesutul de colagen de la nivelul pielii.

Pacientii cu afectiuni acute tratati prin electroacupunctura incep sa se simta mai bine chiar de la prima sedinta. Pentru un rezultat optim se recomanda 10-12 sedinte, efectuate de doua sau trei ori pe saptamana. Mentinerea efectelor pozitive se poate face prin modificarea regimului de viata si eliminarea factorilor de risc care au dus la aparitia bolii.