Tătaru: Unifarm are echipamente şi medicamente care pot fi accesate

0
39

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă, că Unifarm deţine, în prezent, o cantitate mare de echipamente, materiale sanitare şi medicamente care pot fi accesate de toţi managerii unităţilor spitaliceşti.

„În acest moment nu ştiu dacă mai este lipsă (de echipamente de protecţie – n.r.). Din ce am vorbit şi cu secretarul de stat dr. Raed Arafat, în prezent sunt echipamente. MAI, DSU este cel care aprovizionează Staţiile de Ambulanţă, SMURD-ul şi unităţile de primiri urgenţe, iar Ministerul Sănătăţii aprovizionează DSP-urile şi spitalele de urgenţă. Acum sunt echipamente, dar au fost momente în care nu au fost. În acest moment, şi Unifarmul, firma noastră, are o cantitate mare de echipamente, materiale sanitare şi medicamente şi toţi cei care sunt manageri la aceste unităţi – staţii de Ambulanţă sau spitale – pot accesa, pentru că are pe stoc”, a spus Tătaru, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătăţii a fost prezent sâmbătă, la Braşov, într-o vizită de evaluare, în contextul în care, potrivit acestuia, judeţul este al optulea ca număr de cazuri – 386 raportate vineri, la prânz – are 14 decese şi 46 de cadre medicale infectate.

Ad in title

„Este o evaluare la faţa locului locului, care arată şi evoluţia pandemiei. Avem, în acest moment, o discuţie cu factorii de decizie – Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului – de a menţine relaţia pe care o au şi cu Spitalul Judeţean şi cu alte spitale din Braşov. Am discutat şi despre viitoarele investiţii, am discutat şi cu personalul medical, care a căpătat încredere. Au, în acest moment, tot sprijinul de la Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Braşov”, a afirmat Nelu Tătaru.

Articolul precedentCoronavirus în România: Cum arată ultimele cifre
Articolul următorCoronavirusul a provocat 120.000 de decese în Europa