Tătaru: INSP va face publică pe 7 septembrie evaluarea epidemiologică a unităților administrativ teritoriale

0
334
sanatate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că în data de 7 septembrie Institutul Național de Sănătate Publică va face cunoscută evaluarea epidemiologică pentru unitățile administrativ teritoriale. Ulterior, pe 10 septembrie, Consiliile de Administrație ale unităților școlare vor comunica ce decizie au luat cu privire la scenariul în care se va deschide noul an școlar.

”Pe 7 septembrie INSP va face public, și către instituțiile statului, evaluarea epidemiologică la fiecare unitate administrativ teritorială. În acest moment avem 3181 de unități administrație teritorială, fiecare dintre aceste unități va primi evaluarea în funcție de care se va face deschiderea anului școlar în funcție de scenariu pentru fiecare unitate școlară în parte. Pe 10 septembrie Consiliile de administrație ale unităților școlare vor prezenta comitetelor județene sau Municipiului București pentru Situații de urgență, DSP-urilor și inspectoratelor școlare județene sau din Municipiul București scenariul la care s-au hotărât să înceapă acel an școlar. Evaluarea în teritoriu se face de către DSP-uri, ISJ-uri sub coordonarea comitetelor județene pentru situații de urgență. ”Libertatea” acordată unităților de învățământ sub coordonarea DSP-urilor, ISJ-urilor și comitetelor județene pentru situații de urgență este acea descentralizare în contextul în care vrem ca fiecare unitate școlară să înceapă particular acest an școlar și scenariile să fie personalizate pentru fiecare unitate școlară în parte. Primordial pentru începerea în cel mai dorit scenariu este distanțarea, existența acestei distanțe de 1 m sau folosirea unor separatoare, este o condiție pentru aplicarea primului scenarii. La fel, condițiile în care există circuite în școli pentru a putea asigura circuitul elevului de la intrarea în curte până la intrarea în școală, diferențierea orarelor în clasele primare pentru a putea gestiona orele de pauză precum și ieșirea copiilor în curtea interioară, grupurile sociale. Dacă urmărim evoluția în timp și evoluția în Comunitatea Europeană vedem că sunt toate măsuri similare pe care le propunem noi astăzi”, a declarat Ministrul Nelu Tătaru.

Articolul precedentO nouă zi cu peste 1.000 de cazuri noi de COVID-19 și peste 500 de pacienți în ATI; 60 de bolnavi au decedat
Articolul următorDoctorul Benedek Istvan a pierdut lupta cu COVID-19