Tânăr cu risc de deces subit, salvat de echipa Clinicii de Cardiologie a SCJU Târgu Mureș

0
147

Un tânăr de 18 ani, cu risc de deces subit, a primit o nouă șansă la viață, după ce  fost supus unei intervenţii de implantare a unui defibrilator intracardiac, la Clinica de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş.

„Un tânăr de 18 ani, care putea muri subit oricând, a primit o nouă şansă la viaţă în Clinica de Cardiologie pe care o conduc, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş. Pacientul suferă de cardiomiopatie hipertrofică obstructivă în formă severă şi, fiind la risc de deces subit, i-a fost implantat un defibrilator intracardiac. Acesta îi va salva viaţa ori de câte ori va avea o aritmie cu potenţial letal, fără a mai fi nevoie să fie adus la spital. Dispozitivul este decontat prin programul naţional de defibrilatoare intracardiace. În calitate de coordonator naţional al programului de formare în implantarea de stimulatoare intracardiace, mă bucur că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a devenit centru de formare naţională pentru implantarea de defibrilatoare intracardiace în anul 2021. În prezent, în Clinica de Cardiologie de la SCJU Târgu Mureş sunt şapte specialişti ce au competenţă în aceste proceduri complexe”, a scris pe Facebook, miercuri seară, dr. Theodora Benedek, șefa Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureș.

De la începutul anului, medicii din cadrul clinicii au implantat 167 de dispozitive intracardiace de stimulare sau defibrilare.

Articolul precedentNormele metodologice privind înființarea, organizarea și funcționarea ANDIS, în Monitorul Oficial
Articolul următorCondițiile de participare la concursul pentru ocuparea funcțiilor de președinte și vicepreședinte ANDIS